A Jó, a Rossz és a Nézhetetlen

Eddig a múltnak szólt a hétlövetű, mostantól a jelennek: A hét mesterlövésze 1000 arra érdemes filmalkotás után most az aktualitásokra irányítja a célkeresztet. A 90.9 Jazzy-n szombatonként 17 és 19 óra között jelentkező A Jó, a Rossz és a Nézhetetlen műsorban elszakadunk a klasszikusoktól, nem a kötelezőket mondatjuk fel, hanem az éppen futó filmek közül válogatunk házi feladatot.

És tévedés azt gondolni, hogy ne lehetne találni egy évad alatt közel 40 olyan filmet, ami bevonz a moziba: az elkövetkezendő hónapok felhozatalában akár sztori, kor, színészek, rendező, vagy a gyártó ország alapján szinte minden héten találtunk olyat, amelyben értéket remélünk. És mindig ott fog lebegni a mozi mellett a sorozat-premier, és tévés premierek felé való kinyúlás.

A két évad alatt eddig 268 adásnál járó Önkényes Mérvadó stábja, Puzsér Róbert, Horváth Oszkár, és mellettük első sorban Csízi Ági és Nyári Gábor műsorvezetésével tartunk közös kulturális emésztést és értelmezést, de a korábbi filmes és ÖM műsorok eddigi vendégszereplőinek látogatása is várható.

Nem leszünk spoiler-mentesek sem. Célunk, hogy megnézhető legyen a film, és kedvet csináljunk, ha azzal értünk egyet. Ugyanakkor rossz módszertan lenne a fordulatokat is ismerve nem feldolgozni a teljes alkotást: emiatt a műsor második felében külön jelezzük azt a pontot, amelytől már azok figyelmére számítunk, akik elmentek megnézni a filmet. Így a kedvcsináló, vagy épp kedv-nemcsináló szépen feldolgozásba fordul át, és vagy díszcsomagolásban tesszük bársonypárnára az eredményt, vagy a frigyláda melletti fadobozban toljuk hátra a 417-edik sorba. Egy biztos, a kézműves-streetfood hétlövetűben szezonális helyi alapanyagokból főzünk hétről hétre.

Most azok jönnek, amik mennek.

Műsorvezetők:

Rendszeres társaink a műsorban:

Műsorlogó: Huszerl Dani

Önkényes mérvadó

Kipróbáltuk az Önök ízlését. 17 évük volt arra, hogy felépítsék a saját kultúrájukat. Így születtek a valóságshow-k, a szappanoperák, a Bundesliga-frizura, a pankráció, a Rómeó és Júlia musical, a gyermekszépségversenyek, Michael Flatley, világslágerek pánsípra és okarinára, a hitvány ejtőernyős Elvis-imitátorok, a makkos cipő és Richard Clayderman. Az Önök ízlése leszerepelt. Átvesszük az ügyet, és hozzálátunk a kármentéshez.

A 90.9 Jazzyn az ÖNKÉNYES MÉRVADÓ közérzeti magazin műfaji keretei közé számtalan – a hétköznapok valóságát érintő – téma beilleszthető, megfelelő intellektussal megtárgyalható. A műsor hasonló témájú társaival ellentétben nem életmódtippeket és trendeket kínál, hanem a mindennapi életre reagál az azt megillető szellemességgel, alapossággal és felelősséggel.

Nem álmokat kínál a vörös szőnyegen, hanem a valóságra reflektál a linóleumpadlón. A közérzeti magazin nem azzal javít hallgatóinak életminőségén, hogy elutaztatja őket egy vágyott életbe, hanem azzal, hogy ingergazdagabbá és élményszerűbbé teszi a meglévőt.

Puzsér Róbert és Horváth Oszkár olyan gondolatfonalakat fognak meg, és fűzik azokat össze, melyeket a hétköznapok taposómalmában élő legtöbbünk jobbára már félbehagy. Olyan műsort kínálnak a hallgatók számára, amely nem viselkedési mintát, nem divatirányzatot és nem vonzó csomagolású felszínességet szolgáltat, hanem, ami az ő életükben valóban létező gondolatokhoz és érzésekhez viszonyul.

A hétköznapi élet, a társadalom és a viselkedés visszásságait, szépségét vagy akár válságát mutatja fel, olykor őszinte lelkesedéssel, máskor szenvedélyes kritikával.

Az Önkényes Mérvadó egy szórakoztató és egyben humánus szellemű hétköznapi műsor, mely a megértés és az értetlenség sajátos keverékének élményével szögezi a hallgatót a rádiókészülék mellé. 2015. februári indulása után a műsor 72 adással jelentkezett a nyári szünetig, hétköznap délután három óra után, 1 óra időtartamban. Másádik évadja 2016. szeptember 5-én indult, immár 2 órás műsorsávban, minden hétköznap 17:00 és 19:00 óra között – változatlanul a 90.9 Jazzyn. (A műsor 12 éven aluliak számára nem ajánlott.) – Online hallgatás →

Műsorvezetők:

Rendszeres társaink a műsorban:

Vendégünk volt: