Gazdálkodj okosan!

“A prison for your mind” – 1966-ban találták ki a Gazdálkodj okosan!-t, és a 80-as évek végéig táplálta a fejekbe, hogy ha sokáig ügyesen gazdálkodsz, meg kijössz a szanatóriumból, akkor akár még azt is elérheted, hogy LAKSZ valahol. A kor “plazmatévéje” talán az elszívó. A gyűrűshinta pedig a belső elégedettség szimbóluma lett. Azt már senki nem merte megkérdezni magától, hogy egy ping-pong asztal hol férne el a panelban. Bordásfal már csak gazdagéknál. Ők milyen jól gazdálkodhatnak!

A fürdőkád szélén a körömkefe és a szivacs normális, a fabulonos dobozból ha már nehezen jön az alja, engedd fel vízzel! Ha nem olvastál még eleget életedben, akkor tegyél növényeket a könyvespolcra. És ha vettél PORSZÍVÓT, akkor tényleg kész az életed. Meghalhatsz. Ne vágyj többre. Ebben a lakásban megöregedhetsz, és meghalhatsz, ezért is szereltünk a kádhoz egy kapaszkodót. Jó lesz ez bármikor. Nincs ennél feljebb, hülye proli, nézz rá a képre, és ha a bordásfalon kívül mindened megvan, akkor igazából te beteljesítetted létezésed célját!

Aztán ha a nagyi meghal 30 évvel később, akkor add ki a lakását diákoknak, és minden bútort, tévét, háztartási gépet, ami helyett újat veszel, vigyél oda. Vagy a telekre. Így hozzuk ki a legtöbbet az életből. Persze fóliázd le őket, hogy majd ha eladod 40 éves korukban a vaterán 600 forintért, a második tulaj is boldog lehessen.

(Csunderlik Petitől kaptuk a témához: http://www.holmi.org/2008/06/bolgar-daniel-melyik-a-rendszervalto-nemzedek)

20160912-i ADÁS MEGHALLGATÁSA »
HOZZÁSZÓLÁSOK »